dissabte, 13 de març del 2010

Tal dia com avui -13 de març-

de l'any 1898, a Sacramento, Califòrnia (Estats Units) nasqué Henri Leonard de Fiennes, conegut com Henry Hathaway, director de cinema.

Començà com actor, però no tingué èxit, arribant només a interpretar un paper secundari a un curtmetratge.

De la ma d'importants directors com Victor Fleming i Josef von Sternberg per qui actuà com assistent de direcció va arribar a desenvolupar la seva carrera de director on moltes de les seves pel·licules obtingueren força èxit de públic però escassos elogis de la crítica. Tot i que fou candidat a varis guardons cinematogràfics, mai li en va ser concedit cap.

Va ser un dels primers directors de Hollywood que gosà treure la càmera de l'estudi i rodar a exteriors. A les seves pel·licules intervingueren els principals actors de l'època com ara Marilyn Monroe, Gary Cooper, John Wayne, Mae West, Robert Mitchum, James Stewart, David Niven, Gregory Peck, Tyrone Power, Dean Martin, Susan Hayward, Dorothy Lamour i molts més.

El seu llegat és composa d'una trentena llarga de pel·licules, entre les quals, "The Lives of a Bengal Lancer", "Go West, Young Man", "The Dark Corner" "The Desert Fox: The Story of Rommel", "Niágara" "La conquesta de l'Oest", "The Sons of Katie Elder", "Nevada Smith", "El póker de la mort" i "True Grit".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada