diumenge, 6 de setembre del 2009

Tal dia com avui -6 de setembre-


de l'any 2007 morí a Mòdena (Itàlia) Luciano Pavarotti, un dels tenors de tots els temps més famosos arreu del món. Debutà com a cantant d'òpera el 29 d'abril de 1961, fent el paper de Rodolfo a "La Bohème" de Puccini, al teatre d'òpera de Reggio Emilia, si bé la consagració total l'assolí interpretant el paper de Tonio de l'òpera "La filla del regiment" de Gaetano Donizetti amb la soprano australiana Joan Sutherland, el que li va valer l'aparició a la portada del "The New York Times".
Va representar moltes òperes per tot el món però el que el va fer més famós van ser els seus concerts multitudinaris amb els també tenors Plácido Domingo i Josep Carreras, quelcom que va ser criticat per molts per la banalització del bel canto que representà i aplaudit per altres pel seu acostament al gran públic.
Reconegut per la seva filantropia, reunint fons per refugiats i per la Creu Roja, fou premiat en vàries ocasiones i fou nomenat el 2 de juny de 1988 "Cavaliere di Gran Croce Ordine al Merito della Repubblica Italiana".
Fent clic aquí el podreu veure i escoltar en la interpretació del "seu" famós "Nessum dorma".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada