dissabte, 15 d’agost del 2009

Tal dia com avui -29 de juny-


de l'any 1929, nasqué a Florència (Itàlia), Oriana Fallaci, coneguda i reconeguda periodista de gran projecció internacional, sobre tot per les seves entrevistes a caps d'estat i altres mandataris com John i Robert Kennedy, Henry Kissinger, Reza Pahlevi, Jomeini, Willy Brandt, Zulfikar Ali Bhutto, Muammar Gaddafi, Yaser Arafat, Indira Gandhi, Golda Meir, Haile Selassie i Mao Tse Tung, a part d'altres personalitats del cinema i altres arts com Federico Fellini i Sean Connery. Va ser també autora d'una important obra literària traduïda a més de trenta idiomes.

"Confio en que siguis un home como sempre l'he somiat, dolç amb els febles, feroç amb els prepotents, generós amb qui t'estima, despietat amb qui et mana."

"Ser dona és fascinant. Constitueix una aventura que requereix considerable valentia, un desafiament que mai arriba a avorrir."


Àngels Travé:

Una dona extraordinària, polèmica i molt valenta. Va morí d’un càncer el 2006. “Em desagrada morir, sí, perquè la vida és bella, fins i tot quan és lletja”. Imatges: “En record di Oriana Fallaci”.


Albert Martínez Hernansáez:

Interesantíssim document, Àngels. Moltes gràcies per compartir-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada